Blue Flower

 

Røgen er tæt og lugten af cubanske cigarer fylder rummet. Det er fredag og alle ser frem til en velfortjent weekend, dette møde skal blot slutte, så er alle på vej hjem til det nordsjællandske.

 

Vi befinder os på Danske Banks hovedsæde i København i et lille tilbagetrukket kontor, der normalt bruge til rengøringspersonalts på deres mandagsmøder.

Rundt om bordet, denne eftermiddag, er der samlet en stor del den samlede elite fra en lille del af erhvervslivet, det vil sige folk fra Brandstofbranchen og Bankverdenen, som er de eneste der kan lave indbyrdes aftale omkring renter og priser, uden nogen tør kalde det karteldannelse. Dagen program handler naturligvis om aftaler for næste uge.

Man besluttede nogle uger tidligere at brandstof priserne skulle stiger stille og roligt med 10 øre hver 4 dag, med den overbevisning, at så ville de almindelige mennesker ikke bemærke det. Det skulle så forsætte indtil man når de kr. 11,19 hvor man så holder en pause indtil folk vænner sig til det nye prisniveau.

Man har nu ønske om at lade priserne stige igen, men er der er et problem, nemlig at der ikke er nogen som helt legitim grund til. Nogen forslår rentestigningen andre synes at corana krisen snart er ovre så dette kunne bruge som en grund. Bankfolkene forslår at man ligesom dem kunne opfinde nogle gebyrer.

Bankerne har, hvor konkurrence er en by i Rusland, haft held med de gebyrer som ingen tør gøre noget ved. Sidst var der en kvik ung mand på mødet der kom på strafrenter altså at kunder nu skal betale 0,6% i rente af indestående over 100.000, som banker så kan låne ud til 8-10 % det er det man i branchen kalder for godt købmandsskab. Men den samme mulighed har benzinselskaberne ikke.

 

Det bliver enige om at fare på weekend og så tænke over hvordan de fortsat kan vride penge ud af deres kunder. næste møde om 14 dage. 

God weekend Danmark