Blue Flower

Den grå illusion

 

”Det grå guld stormer frem på arbejdsmarkedet”, det kunne Kristian Jensen bidrage med på finas.dk tilbage i 2018. Det er svært at sige, hvor han har de oplysninger fra, det er måske et politisk fatamorgana.

 Fra politisk side er der stor enighed om, at der mangler arbejdskraft på det danske arbejdsmarked og derfor det stigende behov for, at holde de ældre medarbejder længere på dette.

  

Det bærer desværre præg af, at budskabet fra de folkevalgte ikke er blevet kommunikeret ud til vores virksomhedsledere og HR-medarbejdere, som rekrutterer nye medarbejdere. De har i allerhøjeste grad meget svært ved at ansætte medarbejdere der er +50, måske fordi de ikke er beviste om, at ældre medarbejders er gode og stabile medarbejdere, der ikke ”shopper” for nye job i samme grad som de yngre. Derudover er de meget stabile i deres arbejde og fremmøde og de har ingen barn-sygedage.

Alligevel er det stort set umuligt bare at komme til en jobsamtale, selv ved ufaglærte stillinger, hvis man er på den forkerte side af den 50.

 

Jeg personligt søger med lys og lygte og vil forsætte med at forbedre min situation, ved at tage kurser og videreuddannelse så jeg ikke ender i samme klemme, som andre ældre, hvor de hverken kan få dagpenge eller anden hjælp, selv om de ikke har nogen indtægt

 

 

Jeg efterlyser tiltag der virkelig kan få flere ældre ind på arbejdsmarkedet, de mangler bestemt ikke kvalifikationer, men har derimod et helt livs erfaring, at bidrage med og det må da også vægte noget.

 

 

Derfor skal vores folkevalgte vågne op og først lave ændringer i pensionsalderen når de har løsning på hvordan de ældre ikke bliver fravalgt. Det skaber jo heller ikke det bedste udgangspunkt, når de selv kalder de ældre  ”ældrebyrden”.