Blue Flower

 

Røgen er tæt og lugten af cubanske cigarer fylder rummet. Det er fredag og alle ser frem til en velfortjent weekend, dette møde skal blot slutte, så er alle på vej hjem til det nordsjællandske.

 

Vi befinder os på Danske Banks hovedsæde i København i et lille tilbagetrukket kontor, der normalt bruge til rengøringspersonalts på deres mandagsmøder.

Rundt om bordet, denne eftermiddag, er der samlet en stor del den samlede elite fra en lille del af erhvervslivet, det vil sige folk fra Brandstofbranchen og Bankverdenen, som er de eneste der kan lave indbyrdes aftale omkring renter og priser, uden nogen tør kalde det karteldannelse. Dagen program handler naturligvis om aftaler for næste uge.

Man besluttede nogle uger tidligere at brandstof priserne skulle stiger stille og roligt med 10 øre hver 4 dag, med den overbevisning, at så ville de almindelige mennesker ikke bemærke det. Det skulle så forsætte indtil man når de kr. 11,19 hvor man så holder en pause indtil folk vænner sig til det nye prisniveau.

Man har nu ønske om at lade priserne stige igen, men er der er et problem, nemlig at der ikke er nogen som helt legitim grund til. Nogen forslår rentestigningen andre synes at corana krisen snart er ovre så dette kunne bruge som en grund. Bankfolkene forslår at man ligesom dem kunne opfinde nogle gebyrer.

Bankerne har, hvor konkurrence er en by i Rusland, haft held med de gebyrer som ingen tør gøre noget ved. Sidst var der en kvik ung mand på mødet der kom på strafrenter altså at kunder nu skal betale 0,6% i rente af indestående over 100.000, som banker så kan låne ud til 8-10 % det er det man i branchen kalder for godt købmandsskab. Men den samme mulighed har benzinselskaberne ikke.

 

Det bliver enige om at fare på weekend og så tænke over hvordan de fortsat kan vride penge ud af deres kunder. næste møde om 14 dage. 

God weekend Danmark

Vi får nu at vide det er ok at gå i biografen og så længe man sidder ned så behøver man ikke mundbind. det samme gælder på restauranter.

Med andre ord hvis man sidder ned og fylder mad i hovedet så får man ikke Coronavirus.   ?

Der er nu gået et år med Corona og nedlukning af samfundet i 2 perioder

Det er ikke meget positivt at sige om Corona og de ændringer, denne virus har i vores daglige liv.

Der er selvfølgelig nogle befolkningsgrupper, der får betydelig mere opmærksomhed end andre.

Sidst var er såkaldt ekspert, der forklarede, at 0-4 klasse elever lider under krisen og ikke lære, hvordan man går i skole og vil få varige men. Jeg siger ikke, at det ikke er et problem, men jeg fornemmer at hver gang der bliver talt om ældre der sidder i ensomhed og ikke kan fortage sig noget, bliver de unge omtalt 20 gange. Specielt er nogle politikkere helt nede i øjenhøjde når de optræder på kameraet overfor deres fremtidige vælger. Godt nok kvalmende at se på.

 

Der er dog en ting der er positivt, nemlig at de normalt, glemte og godt gemte eksperter nu får deres 5 minutters berømmelse, når de vælter frem fra deres støvede kontorer, hvor de til dagligt nørder med deres speciale. De har naturligvis de rigtige forklaringer på hvordan det hele hænger sammen.

Nogle af de samme mennesker mener så også de står først i køen med hensyn til vacciner, selv om de ikke er i frontlinjen.  Nogle mener så, at det er på sin plads at tale ned til os og forklarer at vacciner (60%) er lige så godt som (95%) ?? jeg er simpelthen nødt til at spørge, hvilken vaccine har de selv modtaget??

 

Sidst må jeg sige, hvorfor er vores pædagoger ikke vægtet lige så højt,  som frontpersonalet på hospitalerne med hensyn til vaccine? er de ikke lige så vigtige og udsatte? eller er de bare ikke fine nok? Beslutningstagerne burde skamme sig for ikke ,at have fået denne del klaret endnu

 

 

 

Den grå illusion

 

”Det grå guld stormer frem på arbejdsmarkedet”, det kunne Kristian Jensen bidrage med på finas.dk tilbage i 2018. Det er svært at sige, hvor han har de oplysninger fra, det er måske et politisk fatamorgana.

 Fra politisk side er der stor enighed om, at der mangler arbejdskraft på det danske arbejdsmarked og derfor det stigende behov for, at holde de ældre medarbejder længere på dette.

  

Det bærer desværre præg af, at budskabet fra de folkevalgte ikke er blevet kommunikeret ud til vores virksomhedsledere og HR-medarbejdere, som rekrutterer nye medarbejdere. De har i allerhøjeste grad meget svært ved at ansætte medarbejdere der er +50, måske fordi de ikke er beviste om, at ældre medarbejders er gode og stabile medarbejdere, der ikke ”shopper” for nye job i samme grad som de yngre. Derudover er de meget stabile i deres arbejde og fremmøde og de har ingen barn-sygedage.

Alligevel er det stort set umuligt bare at komme til en jobsamtale, selv ved ufaglærte stillinger, hvis man er på den forkerte side af den 50.

 

Jeg personligt søger med lys og lygte og vil forsætte med at forbedre min situation, ved at tage kurser og videreuddannelse så jeg ikke ender i samme klemme, som andre ældre, hvor de hverken kan få dagpenge eller anden hjælp, selv om de ikke har nogen indtægt

 

 

Jeg efterlyser tiltag der virkelig kan få flere ældre ind på arbejdsmarkedet, de mangler bestemt ikke kvalifikationer, men har derimod et helt livs erfaring, at bidrage med og det må da også vægte noget.

 

 

Derfor skal vores folkevalgte vågne op og først lave ændringer i pensionsalderen når de har løsning på hvordan de ældre ikke bliver fravalgt. Det skaber jo heller ikke det bedste udgangspunkt, når de selv kalder de ældre  ”ældrebyrden”.